Browsing by Author "Fatih Törnük"
Now showing items 1-2 of 2
-
Geleneksel Gıdaların Okul Çağı Çocuklarının Beslenmesindeki Rolü Üzerine Bir Araştırma
Hamdi Karakaş; Fatih Törnük (2016)6-12 yaş arası zamanı kapsayan okul çağı, çocukların fiziksel ve duygusal gelişimlerinin yoğun olarak gerçekleştiği bir dönemdir. Bu dönemde, çocuklar okulda para harcamaya ve tüketeceği yiyecekleri kendi başlarına seçmeye ... -
Yenilebilir bitki ve tohum filizlerinin fonksiyonel özellikleri
Hasan Yetim; İsmet Öztürk; Fatih Törnük; Osman Sağdıç; Mehmet Hayta (2010)Yenilebilir filizler; bazı bitki ve tohumlarının belirli sıcaklık ve sürelerde çimlendirilmesi ile elde edilen ve fonksiyonel bileşenlerce zengin gıdalardır. Filizler, besinsel özellikleri yanında çimlendirilmeleri esnasında ...